Alla maträtterna innehåller rikligt med protein (exempelvis kyckling och kött), naturliga fetter och långsamma kolhydrater (exempelvis quinoa, hel kokt dinkel och vildris). Dessutom får du rikligt med grönsaker till varje måltid. Det finns inga konserveringsmedel eller andra konstiga tillsatser i maten. Alla som väljer Foodbox ska känna sig trygga med att vi levererar näringsriktig och bra mat av hög kvalité.
Frågor & Svar
Här hittar du svar på de vanligaste frågorna våra kunder har. Om det är något annat du undrar över får du gärna mejla oss!
Maten
När du köper Foodbox beställning får du även tillgång till vår receptdatabas där du kan välja mellan en mängd olika recept från frukost till middag.
Ja. Maträtterna innehåller en balanserad mix av protein, naturliga fetter och långsamma kolhydrater (ungefär en tredjedel av energiinnehållet kommer från respektive näringsämne). Endast naturliga råvaror används vid tillagningen och det finns inga begränsningar för vem som rekommenderas att äta Foodboxarna, inklusive gravida eller ammande kvinnor, personer med nedsatt insulinproduktion eller rubbningar i sköldkörtelhormon.
Ja, det finns 3 vegetariska maträtter: Veggie Lentil Daal , Falafel och Veggie Masala curry. Falafel är dessutom vegansk.
Övriga frågor
Rätterna håller 12-15 månader från produktionsdag (som anges på förpackningen) i frys. Den långa hållbarheten beror på att maten fryses ner direkt efter tillagning. Det finns inga konserveringsmedel eller tillsatser som påverkar hållbarheten. Har du inte tillräckligt med plats i frysen går det även att kylskåpsförvara rätterna i max fyra dagar. Vi rekommenderar ändå att du förvarar maten i frysen för bästa kvalitet. Om maten är tinad innan uppvärmning så glöm inte att korta ned uppvärmningstiden i mikron eller ugnen.
Det kött vi köper kommer endast från utvalda större slakterier som kvalitetsgranskats och godkänts av oss.
Vi gör leverantörsbedömningar på plats för att säkerställa leverantör och djurhållning.
Användning av antibiotika/läkemedel är reglerad av EU-lagstiftning. De länder vi tar köttråvaror ifrån liksom Sverige, har regler att ingen slakt får ske under behandlingen eller under karantäntiden efter behandlingen, för att det inte ska finnas några antibiotikarester i köttråvaran. Allt kött testas av myndigheter i respektive land motsvarande Jordbruksverket i Sverige.
.