1. Gör en kryddpasta på 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk rosmarin och 1 tsk timjan, gnid in kryddorna i köttet och låt stå i kylskåp cirka 40 minuter.
2. Ta ut dem ur kylen så att de håller rumstemperatur innan stekning.
3. Dela paprika, zucchini, aubergineskivor och lök i bitar, finhacka chili och fräs allt i 1 tsk olja i en teflonpanna utan att det tar färg.
4. Häll över i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, 1 tsk timjan och krydda med mineralsalt och peppar.
5. Låt ratatouillen sjuda på medehög värme under lock i cirka 30 minuter.
6. Pressa i två stora vitlöksklyftor mot slutet.
7. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten, koka vaxbönorna i cirka 4 minuter, ringla 1 tsk olja över dem och krydda med örtsalt och peppar.
8. Häll 1 tsk olja i en teflonpanna och värm till medeltemperatur. Stek lammkotletterna 2-3 minuter på varje sida. Krydda med mineralsalt och peppar. Skär bort fettkanten.
9. Servera med ratatouille, sallad och vaxbönor.