Recept

En ordentlig frukost, rik på protein och bra kolhydrater, hjälper dig att hålla blodsockret i balans och förbränningen på en bra nivå under hela dagen.

En välbalanserad frukost är viktig för att få en bra start på dagen. Drick kaffe eller te och välj hellre en frukt istället för att dricka juice, som ofta har för högt sockerinnehåll.

Det finns flera bra frukostalternativ som du kan välja mellan när du äter någon av våra måltider till lunch eller middag. Du kan välja att äta samma frukost varje dag om du hittar en favorit. Havregrynsgröt, müsli utan tillsatt socker och varianter av osötat fullkornsbröd går bra. Undvik gärna produkter som är raffinerade, såsom vanligt vitt bröd, de flesta flingor, sylt och marmelad, för att undvika energikickar med risken att göra dig hungrig alltför snabbt igen.

Många väljer att äta våra måltider på vardagarna för att kunna välja lite mer fritt under helgen.

Det betyder förstås inte att du behöver äta onyttigt till helgen. Här hittar du ett antal av våra favoritrecept som funkar utmärkt som ett komplement till Foodboxen.

För att hålla blodsockerkurvan och förbränningen på en bra nivå krävs det att du äter regelbundet.

Det ska inte gå mer än tre till fyra timmar mellan måltiderna. Med bra mellanmål kommer du att hålla energi och koncentration på en hög nivå under hela dagen. Att äta ett eller två mellanmål mellan huvudmålen är en framgångsfaktor.

Här finner du bra mellanmål som passar dig på jobbet, hemma eller i skolan. Om du tränar eller har ett jobb där du rör på dig mycket är det extra viktigt med bra mellanmål. Då kan du enkelt utöka alternativen med snacks som innehåller lite mer kolhydrater än i de förslag som du hittar här. Lägg till en extra frukt, tallrik fil eller en grov brödskiva.